Aardappelsalade met rucola en ei

Aardappelsalade met rucola en ei

Ingrediënten

  • 800 gram kruimige aardappelen gekookt. 
  • 4 stengels lente-ui in ringetjes gesneden.
  • 4 eieren hart gekookt en in partjes van 4 gesneden per ei. 
  • 200 gram doperwten
  • 2 el mayonaise
  • sap van een halve citroen
  • 4-6 el Turkse of Griekse yoghurt.
  • rucola sla 100 – 150 gram
  • snuf peper en zout. 

Bereiding

Kook de aardappelen en de eieren. Laat de aardappelen en eieren afkoelen. 

Snijdt de lente-ui in ringetjes en bak de doperwten lichtjes met een klein beetje olie in een steelpannetje. Laat afkoelen. 

Halveer de aardappelen en snijdt eieren in partjes van vier. Meng de yoghurt en mayonaise, samen met het citroensap, peper en zout in een schaaltje. 

Breng alle ingrediënten in een grote salade schaal en meng alles goed onder elkaar samen met het yoghurt-citroen mengsel. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *