Meer over mij

Sfeer proeven? Gratis kennismaken?

Meer over mij

Mijn interesse in vitaliteit en leiderschapsontwikkeling komt voort uit studie, werkervaring, hobby’s en levenservaring. Ik ben trotse moeder van een dochtertje en ik heb ervaring met chronische ziekte, uitputting, herstel, re-integratie en het nemen van eigen regie en leiderschap.

Zo werd ik eind 2016 geconfronteerd met uitvalverschijnselen aan mijn ledematen. Ik kon niet anders dan uitwijken naar de vangrail. Daar stond ik dan. En nu? Ik wist dat ik deze signalen niet langer kon negeren en dat mijn leven tijdelijk of langdurig een drastische wending zou krijgen. Ik wist niet hoe dat er uit zou komen te zien en ik wist ook niet wat mij nog allemaal te wachten stond. Dit ging gepaard met veel onzekerheid, maar tegelijkertijd voelde ik ook een drijfveer om het anders te gaan doen. Vanaf die dag ben ik stapje voor stapje de leiding gaan nemen over mijn leven, waarbij leven naar mijn waarden een belangrijk uitgangspunt vormde. 

Door deze ervaring heb ik mijzelf nog beter leren kennen. Ik ben opnieuw gaan ontdekken wat ik nu echt wil en wat past bij mij. Ik heb geleerd hoe je flexibel om kunt gaan met tegenslagen en hoe je het beste invloed uit kunt oefenen op je leven, waarin je doelen nastreeft die passen bij wie je bent in harmonie met jezelf en je omgeving. 

Het nastreven van doelen die passen bij mij, waarin ik compleet mezelf kan zijn, is de basis geweest van mijn eigen herstel en het combineren van het moederschap waarin ruimte is voor mezelf en mijn (persoonlijke) ambities. 

Ik kwam door deze ervaring tot de conclusie dat gezondheid iets anders is dan vitaliteit. En dat werken aan leefstijl (BRAVO) pas zin heeft, wanneer je niet meer bezig bent met overleven.

Meer energie, rust en focus ervaren en flexibel om kunnen gaan met tegenslagen

In een maatschappij waar veel van je verwacht wordt en je elke dag geconfronteerd wordt met ontelbaar keuzemogelijkheden, lijkt het soms dat het leven maakbaar is. Sommige dingen overkomen ons en dat kunnen we niet veranderen, maar jij kunt daar wel invloed op uitoefenen. Omgaan met tegenslagen, het combineren van het moederschap met een loopbaan wordt namelijk veel gemakkelijker, wanneer jij leeft naar jouw waarden, meer doet van wat jij echt leuk en belangrijk vindt. En dat allemaal in harmonie met jezelf en de omgeving. 

Loop jij vast? Blijf je maar piekeren en rondjes draaien in je hoofd over hoe het anders kan. Vraag jij jezelf regelmatig af; ‘wat wil ik nu eigenlijk echt’?, ‘is dit het nu?’ en/of ‘hoe lang houd ik het nog vol?’. Ontdek wat ik voor jou kan betekenen. 

Verkennen, veranderen en volhouden van gedrag

‘Er zijn altijd mogelijkheden om meer uit het leven te halen, ongeacht hoe je leven er nu uit ziet en/of wat jou is overkomen.’  In mijn werk als vitaliteitskundige leiderschap werk ik waardengericht en zoveel mogelijk evidence based om jou te helpen leven en werken in harmonie met jezelf en je omgeving. Tijdens een coachtraject gaan we verkennen wat je leuk en belangrijk vindt en past bij jou waarden en voorwaarden. Samen gaan we patronen doorbreken, doelen nastreven en leer je vaardigheden om duurzaam te veranderen. 

Mijn visie

Werken gezondheid is niet duurzaam als je niet goed weet wat je nog (meer) uit het leven wilt halen of wanneer je vooral bezig bent met alle ballen in de lucht te houden.

Mijn levenservaring heeft geleid tot deze visie en het volgen van een tweejarige opleiding tot gediplomeerd vitaliteitskundige leiderschap aan het kennisinstituut CHIVO. Mijn visie is alleen maar versterkt door wetenschappelijke onderbouwing. En ik heb specifieke vaardigheden geleerd die mij helpen de regie te behouden over mijn leven en werk. 

Inmiddels heb ik +- 500 uur ervaring met één op één coaching in het ontwikkelen van eigen regie en leiderschap en ben ik zowel ICF als NOBCO gecertificeerd Professional Coach Practitioner. 

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Vraag een gratis en vrijblijvend ‘online’ gesprek aan van 30 minuten.

Missie

Het is mijn missie om ambitieuze vrouwen met jonge kinderen te helpen met het ontwikkelen van eigen regie en leiderschap. Het resultaat is meer energie, meer rust, meer focus en meer tijd voor jezelf en voor jouw ambities. 

Samen een weg creëren waarin jij door de bomen het bos weer ziet. En dat betekent keuzes maken, afscheid nemen van zaken die niet meer dienen, groeien en ontwikkelen in je sterke kanten en weten welke richting je op wilt. 

Je weet na een één op één traject wat je uit het leven wilt halen en hoe je dat het beste kunt doen. Je hebt de regie weer terug over jouw leven en loopbaan. Beter nog; je gaat flexibel om met tegenslagen en je beheerst vaardigheden waar je levenslang profijt van hebt. Je bent een echte vitale leider. 

Vitastap

Contactgegevens

Maria Maas

Doctor Cuyperslaan 40-26, 5623 BB EINDHOVEN

Email: info@mariamaas.nl

Telefoon & WhatsApp: 06-25340503

KVK nr. 76613941 I BTW-id: NL003110695B55

Privacy Policy

Algemene voorwaarden

Logo BOVV
Aangesloten bij de BOVV