Broodje kip met saffraan, kurkuma en yoghurt

Kip met saffraan, kurkuma en yoghurt

4 personen

Deze kip is zacht van smaak door de yoghurt en fris door de citroen. Het is gemakkelijk te bereiden en mooi om te serveren wanneer je gasten hebt op een broodje. Ook lekker met rijst. Serveer met een frisse salade en je hebt een heerlijk avondmaal. 

Ingrediënten

  • 4 uien in halve ringen gesneden.
  • Sap van 4 citroenen.
  • 1 tl kurkuma
  • 400 gram Griekse yoghurt. 
  • Flinke snuf saffraandraden
  • 3 el kokend water
  • 5 grote kipfilets

Bereiding

Meng de uien met het citroensap, de kurkuma en de yoghurt in een kom. Snijdt de kipfilet in langwerpige stukken. Doe de kip in een kom en bedek met het yoghurt mengsel. Stamp de saffraan in een vijzel en schenk er kokend water op. Meng het kip yoghurt mengsel met het saffraanwater en zet de kom afgedekt in de koelkast voor een paar uur of langer. Smoor de kip op laag vuur langzaam gaar in een pan met dikke bodem. Serveer de kip op een broodje of rijst. Lekker met een frisse salade.