Chili con carne met ananas, wortel, bleekselderij en cacao

Chili Con Carne met wortel, bleekselderij en cacao

Benodigdheden

Recept voor 4 a 6 personen. Chili Con Carne, maar dan net iets anders. Deze chili con carne wordt geserveerd met spaghetti. Het is een machtige maaltijd, maar wel erg lekker.  

Ingrediënten

  • 2 uien fijngesnipperd
  • 1 kilogram rundergehakt
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt.
  • 4 tl cacaopoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl pimentpoeder
  • 1 tl cayennepeper.
  • 1 tl oregano.
  • 500 ml runderbouillon. 
  • 3 verse laurierblaadjes.
  • 2 el rode wijn.
  • 500 gram bruine bonen. 
  • 250 gram kidneybonen.
  • 250 gram ananas in blokjes. 
  • 350 gram bleekselderij in gelijke blokjes gesneden. 
  • 4 bospenen in schijfjes gesneden. 

Bereiding

Verhit olie in een braadpan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook. Voeg het laurierblad en de specerijen toe en laat sudderen totdat ze beginnen te geuren. Voeg  het gehakt toe en rul het gehakt totdat het lichtjes is gegaard. Breng de runderbouillon en rode wijn in de pan samen met de wortel. Laat het even garen met een deksel op de pan om de bleekselderij en de ananas toe te voegen. Voeg op het laatst de bonen toe. Laat lekker sudderen. Kook de spaghetti een kwartier voor het serveren volgens de aanwijzingen van de verpakking. 

Serveer de chili con carne met spaghetti en tortilla chips.