Fijne bulgur salade met verse kruiden

Fijne bulgur salade met verse kruiden en sumak

Heerlijk fris Bijgerecht

Bijgerecht heerlijke met andere gerechten uit de Perzische keuken. Een andere naam is Tabouleh. Het is gemakkelijk te maken en het staat nadat de bulgur geweekt is binnen 20 minuten op tafel. 

Ingrediënten

  • 150 gram fijne bulgur. Deze kun je kopen in een Turkse supermarkt. 
  • 100 gram verse platte peterselie fijngehakt.
  • 40 gram verse koriander fijngehakt. 
  • 4 stengels bosui in ringetjes gesneden. 
  • Sap van een halve citroen. 
  • 2 roma tomaten in kleine blokjes. 
  • 2 tl sumak opgelost in 1 el lauw water.
  • 1 el olijfolie.

Bereiding

Week de bulgur in lauwwarm water voor ongeveer 15 minuten en zorg dat alle bulgur onder water staat.  

Snijdt de peterselie en koriander fijn. Snijdt de bosui in dunne ringetjes en de tomaten in kleine blokjes. Houdt één romatomaat achter voor de garnering. Zet alles apart. 

Meng de sumak met lauw water. 

Breng alle ingrediënten bij elkaar in een grote saladeschaal. Voeg nog enkele cherry tomaatjes toe en dan goed mengen. Garneer met een gehalveerde Roma tomaat en serveer als bijgerecht. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *