Salade met rood fruit, yoghurt en pistachenoten

Fruitsalade met rood fruit en pistachenoten

Benodigdheden

Zomerse salade voor 6 personen tijdens de warme dagen. Lekker als gezond tussendoortje, ontbijt, lunch of dessert. Gemakkelijk en snel klaar. 

Ingrediënten

  • Halve grote watermeloen of één watermeloen (grote supermarkt) in grote blokjes gesneden. 
  • 250 gram frambozen
  • Bakje aardbeien gehalveerd. 
  • Rode besjes om te garneren.
  • Gehakte pistachenoten om te garneren. 
  • 250 gram Griekse yoghurt.
  • 1,5 el honing.
  • 50 ml Tonic water (merk en smaak: ‘fever tree elder flower’). 

Bereiding

Schil de watermeloen. Verwijder de zaadlijsten en snijdt in grote vierkante stukken. 

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Was de aardbeien en halveer de aardbeien.  

Was de frambozen en de rode besjes. 

Stamp de pistachenoten in de vijzel tot kleine stukjes of hak ze fijn. 

Meng de ingrediënten voor het yoghurtmengsel in een kom. Spreid het mengsel uit op een schaal. Verdeel het fruit erover en bestrooi met de pistachenootjes. Garneer de fruitsalade met takjes van rode bessen.