Indonesische recepten I Garnalen met ananas

Garnalen met ananas

Bijgerecht 4 personen

Ingrediënten

  • olie om in te bakken
  • 150 gram uien
  • 1 rode chilipeper
  • 1 tl laos
  • 2x indisch laurierblad; daun salam
  • 2x indisch limoenblad; daun djeroek poeroet
  • 1 schijf gula djawa palmsuiker
  • 50 gram roomboter
  • 400 gram ananas in blokjes
  • 800 gram tijgergarnalen

Bereiding

Snipper de ui, pel en snijdt de chilipeper en knoflook fijn. Snijdt de ananas in blokjes. 

Bak de tijgergarnalen kort aan, totdat ze net gaar zijn en zet apart. 

Verhit een scheut olie in een wadjan en fruit de ui, chilipeper en voeg een de laos, limoenblad en het laurierblad toe. Breng de gula djawa in de pan samen met de roomboter en blijf roeren totdat de gula djawa voor de helft is gesmolten. Voeg de ananas toe en blijf roeren tot de gula djawa is opgelost tot een mooie gladde saus. 

Meng de tijgergarnalen met het mengsel en serveer. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *