Gevuld bladerdeeg met doperwten, wortel en rijst

Benodigdheden

  • rijstkoker of pannetje met deksel en schone theedoek om de rijst in te stomen. (1 kopje rijst op ongeveer 1,5 kopje bouillon). 
  • Wok
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 2 pakjes bladerdeeg (voor 20 pakketjes)
  • 200 gram basmatirijst 
  • Bosje selderij
  • Olie om in te wokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram doperwten
  • 1 rode chilipeper (zaadlijsten verwijderd)
  • 200 gram wortel grof geraspt
  • 5 gram koriander fijngehakt
  • 5 gram peterselie fijngehakt
  • snuf nootmuskaat
  • snuf korianderpoeder

Bereiding

Stoom de rijst in de bouillon en met een bosje selderij. Zorg dat je de selderij er weer uit kan halen, wanneer de rijst klaar is. 

Rasp de wortel en hak de knoflook, koriander, peterselie en de rode peper fijn. Doe een scheut olie in de wok en bak kort aan. Gooi dan de wortel en de doperwten erbij en roer de groente goed door. 

Meng de rijst met de groenten en voeg een snuf nootmuskaat toe. Laat afkoelen op kamertemperatuur. 

Breng 1 el in de vorm van een balletje (eventueel lichtjes kneden) in het midden van de ruit. Breng de punt aan de voorkant naar de andere punt. Haal de punten aan de zijkant naar voren. 

Leg bakpapier op de bakplaat en bak 20 a 25 minuten op 180 graden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *