Linzensigaren & Köfte

Linzensigaren & Köfte

15 linzensigaren

  • 5 a 6 personen
  • Heerlijk voedzaam en lekker als ontbijt met noten en yoghurt, bijgerecht, snack voor tussendoor of als avondmaal. 
  • De fijne bulgur en linzen zijn verkrijgbaar in een Turkse supermarkt. 
  • Lekker om koud te serveren.

Ingrediënten

  • 200 gram groene linzen
  • 300 gram fijn bulgur (köftelik)
  • 2 uien zeer fijn gesneden.
  • 3 volle tl tomatenpuree
  • 2 rode chilipepers fijngehakt (zaadlijsten verwijderd)
  • flink scheut zonnebloemolie
  • 10 a 15 gram peterselie fijngehakt
  • 4 stengels bosui fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • 2,5 a 3 el granaatappelsiroop
  • 1 el ghee

Bereiding

Was de linzen met koud water, totdat het water helder wordt. Zet de linzen goed onder water in een pan en laat de linzen koken. Al het water moet verdampen. Voeg extra water toe indien nodig. De linzen mogen niet aanbranden en moeten gaar zijn. Zet nadat de linzen gaar zijn het vuur uit. 

Was de fijne bulgur en voeg de bulgur toe aan de linzen. Voeg een klein beetje water toe en meng alles goed om. Leg een handdoek over de pan en laat het geheel een kwartiertje stomen. 

Breng een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de uit samen met de chilipepers. Wanneer de ui lichtjes begint te verkleuren breng je de tomatenpuree in de pan. 

Laat het bulgur-linzen mengsel afkoelen en voeg het uienmengsel toe. Meng alle ingrediënten goed, zodat alle bulgur rood is gekleurd. 

Doe dan de ghee, het sap van de citroen en de granaatappelsiroop erbij samen met de peterselie en de bosui. Meng alle ingredienten goed door te kneden en vorm ballen door te knijpen. Maak van de ballen sigaren en zet de köfte in de koelkast. 

Lekker om koud te serveren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *