Mosselen in bouillon en kokosmelk met Garam masala

Mosselen in bouillon en kokosmelk met Garam masala

4-6 personen

Smaakvol en pittig. Heerlijk met naanbrood of platbrood om in de bouillon te dippen. 

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 15 gram geschilde gember in dunne reepjes gesneden
  • 6 teentjes knoflook fijngehakt
  • handjevol curryblaadjes
  • 1/2 groene chilipeper (zaadlijst verwijderd) en fijngehakt
  • 500 ml kokosmelk
  • 900 ml groentebouillon
  • 2 tl Garam masala
  • 2 tl kurkuma
  • sap van een halve limoen
  • 200 gram dunnen reepjes wortel (oranje en/of geel)
  • verse koriander

Bereiding

Kijk de mosselen goed na door de checken en gooi de mosselen die open zijn en niet meer dichtgaan weg. 

Verhit olie in een grote pan met een dikke bodem op laag vuur. Fruit de knoflook, chilipeper, curryblaadjes en de gember. 

Breng de mosselen in de pan en schenk de bouillon samen met de kokosmelk in de pan. Voeg de garam masala, kurkuma en sap van een halve limoen toe. Kook de mosselen totdat alle mosselen zijn geopend. Voeg in de tussentijd de reepjes wortel toe en gaar ze mee, totdat ze de gewenste gaarheid hebben. 

Garneer met koriander en serveer met naan- of platbrood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *