Nasi Goreng met een eierpannenkoek

Nasi goreng met eierpannenkoeken

Benodigdheden

  • rijstkoker of pan met deksel en schone theedoek om de rijst in te stomen. (1 kopje rijst op ongeveer 1,5 kopje bouillon). 
  • Wadjan of Wok

Ingrediënten

  • 2 kopjes gevuld met rijst stomen met 1,5x zoveel water in een rijstkoker of pan met deksel en schone theedoek op laag vuur. 
  • 2 rode chilipepers zaadlijsten verwijderd en fijngesneden. 
  • 250 gram doperwten. 
  • 2x een prei in dunne ringen gesneden. 
  • 2 handvol kleine of grote tijgergarnalen. 
  • 350 gram kipfilet of kippen dijen in blokjes van 1 a 1,5 cm bij 1 a 1,5 cm. 
  • 2 tl sambal trassi
  • 2 tl trassi (garnalenpasta verkrijgbaar bij de toko)
  • 1 el sojasaus
  • 4 eieren
  • 50 ml slagroom

Bereiding - 3-4 personen

Tref de voorbereidingen zoals beschreven bij de ingrediënten. 

Bak de kip in een wadjan op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de sambal, trassi en de rode chilipeper toe. Gooi de garnalen in de pan en blus af met sojasaus. Zet het vuur lager. Breng de prei en de erwten toe en laat sudderen totdat de kip en de garnalen gaar zijn. 

Klop de eieren met de slagroom goed onder elkaar. Voeg eventueel een beetje sambal toe naar smaak, wanneer je van extra pit houdt. Verhit olie in een koekenpan op middel hoog vuur. Zodra de olie goed heet is, zet je het vuur laag. Bak van het mengsel flinterdunne eierpannenkoeken. Gebruik een deksel om de pannenkoekjes om te keren. Rol de pannenkoeken op zet apart. 

Voeg de gestoomde rijst toe en meng alles goed om. 

Serveer de Nasi Goreng samen met de eierpannenkoekjes. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *