Kamakochi bij de Kappa Bridge

Ontdek de kracht van de natuur

Vorig jaar ben ik in Kamakochi geweest. Dit is een regio gelegen in de Japanse Alpen met spectaculaire berglandschappen en onaangetaste natuur. Privéauto’s zijn verboden en de toegang is alleen mogelijk per bus op taxi, waardoor het ten allen tijden rustig blijft. Meerdere dagen achter elkaar heb ik rondgedwaald en overnacht in deze regio. Als een bevoorrecht mens heb ik vol bewondering en met groot respect genoten van deze groene omgeving. Gelukkig is de natuur overal om ons heen en is dichtbij ook veel schoonheid te bewonderen. 
 
Het ronddwalen in de natuur is goed om jezelf te onttrekken aan de dagelijkse afleidingen. En dat helpt bij het verlagen van negatieve stress, maar de natuur biedt veel meer dan alleen de ‘afleiding’ die werkt. De natuur roept positieve emoties op en daarvoor ga ik je eerst iets vertellen over de kracht van positieve emoties. 
 
Het ervaren van meer positieve emoties leiden tot lagere ontstekingswaarden en dan met name IL-6 wat geassocieerd wordt met welvaart ziekten.
 

Uit onderzoek van J. Stellar (2015) bleek dat de positieve emotie ‘ontzag’ het meest samen viel met de laagste ontstekingswaarden. Bij ontzag kan het gaan om bewondering of groot respect. En de natuur roept bij veel mensen juist deze positieve emoties op. 

 
Ervaar jij ook een groot respect of bewondering voor de natuur? Dan kan het geen kwaad om wat vaker de natuur op te zoeken en je te verwonderen over de schoonheid die OOK ons kikkerlandje te bieden heeft. 
 

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op de website of stuur mij een WhatsApp berichtje. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *