Met de voeten in het water

Onze gedachten zijn geen feiten

Je hebt een rotdag. Je hebt je verslapen en daardoor de bus gemist. De regen komt met bakken uit de lucht. Je staat bij aankomst als een soort verzopen kat op het busstation. Je ziet je vriendin langslopen. Ze kijkt jouw richting op en je zwaait. Zij loopt door zonder terug te zwaaien. Wat denk je dan?

‘Zou er iets zijn?’
‘Heb ik de laatste keer dat ik haar heb gesproken iets verkeerds gezegd of gedaan?’ 
‘Ben ik iets vergeten, wat voor haar belangrijk is?’ 

‘zou ze boos zijn’ 

‘Zie je wel, ik ben waardeloos’
En je begint teleurgesteld aan je dag. 

Je bent wakker nog voordat de wekker gaat en je geniet van een kopje koffie op je balkon, waar de eerste zonnestralen op je hoofdhuid schijnen. Gisteren heb je te horen gekregen dat je contract wordt verlengd. Je hebt ook nog eens heerlijk geslapen en je hebt zin in de nieuwe dag. Je loopt met een ‘smile’ op je gezicht naar het busstation. Je staat helemaal blij te wachten op de bus. Je ziet je vriendin langslopen Ze kijkt jouw richting op. Je zwaait, maar ze zwaait niet terug. Wat denk je dan?

‘volgens mij was ze diep in gedachten’
‘Ze keek bezorgd. 
‘Waarschijnlijk zag ze me niet’.
‘Straks maar eens even bellen hoe het met haar gaat’. Dan kan ik haar direct over mijn nieuwe contract vertellen’. 

Zelfde situatie in een andere context. Je bent in de tweede situatie met een heel ander gevoel opgestaan dan in de eerste situatie. Onze gevoelens zijn de bouwstenen van onze emoties. Onze gevoelens leiden wanneer jij niet lekker in je vel zit tot andere gedachten en dus tot andere emoties dan wanneer jij wel lekker in je vel zit. 

Gelukkig kunnen we de betekenis die we geven aan een gebeurtenis veranderen. Het bewust zijn van hoe jij je voelt, helpt om je gedachten op de ‘zware dagen’  niet altijd even serieus te nemen. Bekijk de situatie die zich voordeed de volgende dag opnieuw. Waarschijnlijk kijk je dan weer heel anders tegen een bepaalde situatie aan. En roept dat ook weer hele andere emoties op. 

Loop je af en toe even vast? Geen behoefte aan een vitaliteitstraject, maar wel behoefte aan een ander inzicht en handvatten die jouw helpen gevoel en ratio op één lijn te krijgen? 

Per 1 augustus kun je voor een megalaag tarief van €50,- een sparsessie met mij inplannen. Shop direct en ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen. Ook geschikt voor als je wilt onderzoeken of een vitaliteitstraject iets voor je is. 

Kijk voor meer informatie op de homepage

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *