Runderstoof met aardappel, mini champignons en paprika

Runderstoof met aardappel, mini champignons en paprika

4-6 personen

Heerlijke runderstoof met Hongaarse paprikapoeder verkrijgbaar bij de toko. Serveer samen met groenten in zuur. 

Ingrediënten

  • 300 gram uien in ringen. 
  • 1 kg runder riblappen in blokjes van 2,5 bij 2,5 cm. 
  • 5 rode paprika’s (zaadlijsten verwijderd) in blokjes gesneden.
  • 1 rode chilipeper (zaadlijst verwijderd) en fijngehakt. 
  • 45 gram zoete (hongaarse) paprikapoeder. 
  • 350 gram mini champignons. 
  • snuf zout. 

Bereiding

Verhit de olie in een stoofpan, bak de chilipeper en fruit de uien. Voeg als de uien licht gekleurd het vlees toe. Schroei het vlees dicht op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en breng 2 koffiekopjes water in de pan. Laat het vlees 60 minuten sudderen op laag vuur met het deksel op de pan. Roer af en toe goed om en voeg water toe, indien nodig. Breng na een uur de paprikapoeder toe en doe de deksel op de pan. Laat wederom sudderen. Voeg na 60 minuten de paprikablokjes en de minichampignons toe. Eventueel extra water. Houdt er rekening mee, dat er water vrij komt door de paprika en de champignons. Voeg een flinke snuf zout toe en laat het geheel nog 1,5 uur sudderen. Roer regelmatig goed om. Net zolang totdat het vlees mega zacht is. Kook de aardappelen tegen het einde van de stooftijd, zodat je de aardappelen warm en gaar kunt serveren samen met de runderstoof. Lekker met groenen in zuur. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *